Musik og bevægelse

Kan dit barn lide at synge, spille, danse og bruge sin fantasi. Skal dit barn lære noget om musik? Så prøv Musik og Bevægelse for børn i 0. klasse.

Går du i 0. klasse?

Musik og Bevægelse er fyldt med kreativitet og fantasi, og så lærer du at samarbejde og koncentrere dig om musik og leg. Vi lader os gribe af musikalske lege med noder og rytmer , og du lærer de musikalske grundbegreber som f.eks. puls, rytme, tempo, dynamik, høj, dyb og klang.


For forældre


Musik og Bevægelse er en god basis for senere instrumentalundervisning. Mange af vores elever vælger at fortsætte på Musikalskværksted i 1 og 2. klasse. 

Luk alle
Åben alle

Sted

Vi tilbyder Musik og Bevægelse på nedenstående skoler:

  • Enghaveskolen (torsdag og fredag)
  • Brobyskolerne afd. Allested/Vejle (mandag)
  • Carl Nielsen Skolen (mandag)
  • Nordagerskolen (torsdag)
  • Ryslinge Friskole (tirsdag)
  • Sdr. Nærå Friskole (onsdag)

Vi opretter gerne hold på dit barns skole, hvis der er minimum fire elever, der vil gå til Musik og Bevægelse. 

Tal evt. med andre forældre i dit barns klasse om muligheden for at få oprettet et hold. Måske er der flere børn, der gerne vil være med. 


Kontakt Musikskolen på tlf. 72 53 83 60 for mere information om oprettelse. 

Underviser

Cecilie S Hansen 

Anette Lynhøj

Agata M Blausz

Charlotte Mejlbjerg 

Tilmelding Start

Læreplan for Musik og Bevægelse

Musik og Bevægelse:

I musik og bevægelse beskæftiger vi os med musik gennem sang, leg, bevægelse og spil. Der lægges i undervisningen vægt på at børnenes kreativitet, fantasi og krop kommer i spil, samtidig med at de stimuleres sprogligt, motorisk og taktilt.

Børnenes musikalske forståelse styrkes gennem arbejdet med grundlæggende musikalske begreber som puls, rytme, dynamik, tonehøjde, pauser og periodefornemmelse. Vi kigger også lidt ind i nodernes verden gennem leg og spil f.eks. ved hjælp af Music Mind Games eller lignende.

Børnene prøver at spille på rytmikinstrumenter og de ældste elever stifter bekendtskab med enkelte melodiinstrumenter som f.eks. fløjte, xylofon eller guitar.

I musik og bevægelse øver vi os sammen på sociale kompetencer såvel som de musikalske færdselsregler, som f.eks. at lytte til andre, prøve at være i centrum, følge legens regler og vente på tur.

Musik og bevægelse i 0. klasse

Fokus i musik og bevægelse i 0. klasse er først og fremmest på de grundlæggende musikalske begreber, samt sociale og musikalske spilleregler. Rytmikinstrumenter bliver introduceret og vi mærker glæden ved at synge, spille, lege og bevæge os sammen.

Musik og bevægelse i 1. klasse

Vi bygger videre på, hvad børnene allerede har lært i musik og bevægelse i 0. klasse - nye elever kan dog godt nå at springe på vognen. Der bliver kigget nærmere på musiklokalets instrumenter og eleverne prøver, når læreren skønner at de er klar til det, at spille på enkelte melodiinstrumenter som f.eks. fløjte eller guitar. Vi tager desuden et kig ind i nodernes verden gennem leg og spil.

Spørgsmål? Kontakt os

Administration

Centrumpladsen 6 B
5750 Ringe

Telefon 72 53 83 60

Send en mail

 

Telefontider

Mandag, tirsdag, torsdag, fredag  

9.00-12.00

Onsdag lukket