Læreplaner

Musikskolens kerneydelse er musikalsk indskoling, vokal - og instrumentalundervisning, med vægt på musikalske fællesskaber i form af kor, orkestre, kammermusik og bands.

Vi arbejder med elevernes individuelle udvikling i forhold til den enkelte elevs forudsætninger. Progression er derfor ikke udspecificeret i lærerplanen, da den altid vil være tilpasset hver enkelt elev.

Højt kvalificerede musiklærere underviser eleverne individuelt med ro til fordybelse, og tilpasser således undervisningen til den enkelte elevs evner og indstuderings behov. Sammenspil og performance er en naturlig del af undervisningsforløbet og den musikalske dannelse.

Faaborg-Midtfyn Musikskole tilbyder musikundervisning for børn og unge i alderen 0 – 25 år samt for voksne. Målet er en stadig udvikling af den enkelte elevs potentiale. Læreplanen for Musikskolen beskriver indhold og undervisningen i de forskellige fag.

Det er Musikskolens ønske at give enhver, der måtte have lyst det, mulighed for at dygtiggøre sig på et musikinstrument, og derigennem udforske musikkens verden; at finde ud af noget om lyd og klang, og hvad der sker med os, når vi lytter.

At finde ud af hvad vi kan gøre, når vi selv spiller musikken, alene eller sammen med andre, bringer ofte spændende og berigende oplevelser med sig. Samtidigt dannes musikalsk bevidsthed, og man begynder at få den fulde forståelse af musikkens virkemidler og nonverbale kommunikationsform.

Når du bliver undervist i at spille et instrument/synge, mærker du følelsen af, at mestre noget.

Klik her for at læse vores læreplaner