Slagtøj

Trommesæt

Trommesættet er et typisk sammenspilsinstrument og hjertet i stort set alle rytmiske orkestre. Vi tager udgangspunkt i dig og inddrager teknik, grooves, noder og forskellige stilarter som rock, funk, latin osv. Percussion kan også inddrages i forbindelse med f.eks. sammenspil. Musikskolen tilbyder ikke udlejning af trommesæt, men vi er gerne behjælpelige med råd og vejledning i forbindelse med køb af trommesæt. Percussion: Begrebet ”percussion-instrumenter” dækker over en lang række af instrumenter, som anvendes i større eller mindre omfang i mange forskellige orkestre. Nogle af de mest almindelige percussion-instrumenter er congas, bongos, claves, timbales, ko-klokker, triangel og tamburin. Det er godt at stifte bekendtskab med disse instrumenter som trommeslager. Rytmerne kan nemlig ofte overføres direkte til trommesættet. I eksempelvis latinamerikansk og afrikansk musik er dette især oplagt.

Marimba / Xylofon / Vibrafon mv.

Mallet-instrumenter - det er det fælles navn for alle tasteinstrumenterne i slagtøjsfamilien.
Disse instrumenter har mange hundrede (nogle sågar tusinde) års historie, og er blevet udviklet til de fantastiske instrumenter vi ser i dag.

Her findes bl.a. marimba, vibrafon, xylofon, klokkespil, rørklokker... - en instrumentverden i sig selv. De fungerer fint både som solo- og som orkesterinstrument, og de kan bruges i stort set alle genrer. Musikskolen har flere marimba-bands kørende.
klokkespilSteeldrums kommer fra Jamaica og kendes på dansk som olietønder. De er gode melodi-instrumenter, som med stor succes kan bruges i sammenspil med marimbaerne. Er du til eksotisk og spændende musik, er steeldrums lige noget for dig. Steeldrums laves af olietønder, hvor bunden er skåret af. Toppen af tønden bankes ud med en hammer og inddeles i forskellige områder, som giver tonerne. Jo større et toneområde er, jo dybere er tonen. Ligesom mange andre instrumentgrupper findes steeldrums med forskellige intervaller af toner fra bas til sopran. Steeldrums spilles med køller, som fås i forskellige størrelser alt efter hvilken slags steeldrums, de skal anvendes til. Olietønderne anvendes i Musikskolen i marimbaorkestrene, hvor de giver den glade musik et ekstra pift med deres eksotiske lyd.

Steeldrums/Olietønder

Steeldrums kommer fra Jamaica og kendes på dansk som olietønder. De er gode melodi-instrumenter, som med stor succes kan bruges i sammenspil med marimbaerne. Er du til eksotisk og spændende musik, er steeldrums lige noget for dig. Steeldrums laves af olietønder, hvor bunden er skåret af. Toppen af tønden bankes ud med en hammer og inddeles i forskellige områder, som giver tonerne. Jo større et toneområde er, jo dybere er tonen. Ligesom mange andre instrumentgrupper findes steeldrums med forskellige intervaller af toner fra bas til sopran. Steeldrums spilles med køller, som fås i forskellige størrelser alt efter hvilken slags steeldrums, de skal anvendes til. Olietønderne anvendes i Musikskolen i marimbaorkestrene, hvor de giver den glade musik et ekstra pift med deres eksotiske lyd.